In Japan zijn er natuurlijk heel veel gerechten. Te veel om hier allemaal te tonen. Daarom hier een top 5 bekendste Japanse gerechten.

 

1. Sushi. Sushi is een soort rol van afgekoelde gekookte rijst, gecombineerd met zeewier en bijv. vis en zeevruchten. Meestal word het geserveerd met sojasaus en het is de bedoeling het met eetstokjes te eten. 

2. Sashimi. Sashimi zijn dunne plakjes vis. Vaak krijg je er een kom misosoep en rijst erbij geserveerd. Bij sashimi word ook sojasaus en wasibi geserveerd.

3. Kaiseki. Kaiseki is een klassieke Japanse manier van koken en bestaat uit losse groentes en soms vlees of vis, een soep die je zelf aan tafel bereid, rijst en ei. Een maaltijd is best duur door het gebruik van veel verschillende producten en intensieve bereiding.

4. Tempura. Tempura is eigenlijk gewoon gefrituurde garnaal, meestal geserveerd met een zoet sausje. 

5. Yakitori. Yaki betekend "bakken" en tori "vogel." Daarom zijn yakitori spiesjes meestal gemaakt van kippenvleugels, hart, lever of gehaktballetjes. Het word meestal geserveerd met een zoete saus.

Maak jouw eigen website met JouwWeb